2013. szeptember 14., szombat

Vendégségben a Kelet-Mecsekben 2013.09.14.

Még tavasszal kaptam egy üzenetet Fischer Gyula barátomtól, hogy mivel látja, hogy szeretek fotózni, és hozzá hasonlóan én is folyton az erdőt járom, látogassam meg egyszer Pécsváradon egy közös kirándulás erejéig. A kedves meghívást addig húztam halasztottam, mígnem elérkezett a nyárvége. Sebaj, a meghívás szerencsére nem évült el, így egy igazán izgalmas cserkelés várt rám a Zengőn, a szarvasbőgés legjavában. A találkozót reggel fél hatra beszéltük meg, ami nekem fél ötös kelést jelentett, de nem bántam... azt viszont már annál inkább, hogy a Mecseken egy méteres átmérőjű fa keresztezte az utamat. Nincs mit tenni, hívni kell a tűzoltókat. Ez meg is történt, de nem szerettem volna elkésni, úgyhogy kénytelen voltam visszafordulni és egy jókora kerülővel bejutni Pécsre, majd onnan Pécsváradra. A merész vezetési stílusnak és a szerencsének köszönhetően időben meg is érkeztem.
Nem tudnám leírni a rengeteg élményt amin keresztülmentünk, de elfeledni sosem fogom!
Az erdő zengett a szarvasoktól, ami önmagában nagyon megindító, de látnivaló is akadt bőven. Gyönyörű tájakon jártunk, találkoztunk vaddisznókondákkal, néhány őzzel, de természetesen szarvasokból sem volt hiány. Igazán közel csak egy bikához kerülhettünk, de csalódottságra semmi okunk nem volt.
Amit még fontos megemlítenem, hogy most láttam életemben először dám bikát! Fotózni sajnos nem sikerült, mert csak kocsiból pillantottuk meg az úton átváltva, de azt hiszem örökre belém ivódott a látványa!

Köszönöm ezt a remek élményt Fischer Gyulának és Amrein Martinnak!

Vaddisznó - Sus scrofa

Vaddisznó - Sus scrofa

Európai őz - Capreolus capreolus

Gímszarvas (borjú) - Cervus elaphus

Gímszarvas - Cervus elaphus

Gímszarvas - Cervus elaphus
A bőgés! (hangfelvétel):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése