2014. december 19., péntek

Ősz 2014.09.27. - 2014.12.19.

A szarvasbőgés utolsó napjainak sikerein annyira felbuzdultam, hogy a szezon végeztével is maradtam a nagyvadak fotózásánál... pontosabban csak szerettem volna a témánál maradni.
Elkezdtem felfedezni egy számomra addig ismeretlen területet. A keresgélés közben egyik alkalommal birkákat fotóztam, a kékes derengésű Mecsekkel a háttérben. Annyira megfogott a téma, hogy elhatároztam, ezt vadállatokkal is megismétlem.

Kiválasztva egy megfelelőnek ígérkező helyet, és egyeztetve a terület vadászával, belekezdtem egy saját szóró kialakításába, amit rendszeresen elláttam kukoricával, és száraz kutyatáppal.
Mivel szerettem volna, hogy az állatokat mindig ugyanaz a kép fogadja, ugyanakkor féltettem a fekvőlesemet a helyszínen hagyni, nekiláttunk egy felépítmény tákolásának, ami alá a les könnyedén becsúsztatható.
Pár hajnalt eltöltöttem itt, de csak madarak érkeztek a csalira. Bár készült néhány hangulatos kép, mikor a tákolmányt az egyik vihar után romokban találtam, felhagytam a hellyel...

                                                                                                            


"Hajnalpír"
Vörösbegy - Erithacus rubecula

Szajkó - Garrulus glandarius

Szajkó - Garrulus glandarius


Az előző helyszín elhagyása után sem adtam fel, tovább jártam a vadak után. Kint voltam esőben, szélben, napsütésben, hol egyedül, hol édesapámmal, vagy nővéremmel, de sajnos a kitartás ezúttal nem hozott eredményt, szinte minden alkalommal csak werk fotók készültek, melyből csak néhányat publikálok.


Fotó: Mánfainé Fazekas Ágota

                                                                                                            

Kárókatona - Phalacrocorax carbo


Vörös róka - Vulpes vulpes

A tömérdek sikertelen lesezés után elfogyott az erőm, és feladtam... persze az erdőre ezután is rendszeresen kijártam, de úgy döntöttem mostantól az általam eddig kicsit hanyagolt témákra fektetek nagyobb hangsúlyt:
Nagy őzlábgomba  - Macrolepiota proceraErdei pereszlény - Calamintha sylvatica

"Homály"
Erdei pereszlény - Calamintha sylvatica
"Lombhullás"

"Erdőkerülő"


Fekete harkály - Dryocopus martius


Szürkemarha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése